Posted on

Az Audi felhatalmazza a V6 dízelüzemeket a hidrotizált növényi olajjal

felhasználásra Az Audi kiderítette, hogy a V6 dízelmotorok közül néhányat felhatalmazták a megújuló üzemanyagokkal való felhasználásra, a belső égésű motoros kibocsátás csökkentésére irányuló törekvés részeként. járművek.
A felhasználásra engedélyezett megújuló üzemanyagot hidrotizált növényi olajnak (HVO) nevezzük. Ezt az összegyűjtött pazarlás, valamint a maradékolaj készíti, amely hidrogénezésen megy keresztül, hogy tulajdonságait megfelelő legyen a dízelmotorokban történő felhasználáshoz. Amellett, hogy sokkal környezetbarátabb, ezt az üzemanyagot tisztább és sokkal hatékonyabb üzemanyagnak nyilvánítják, amely javítja a motor teljesítményét, különösen a hideg indulás során.

A kukorica alapú etanol bioüzemanyag kevésbé környezetbarát, mint a benzin

A HVO hozzáadható a dízelolajhoz, vagy nem használható. Az üzemanyag felhasználására jogosult összes Audi autónak az üzemanyag -sapkában van egy XTL -matrica, amely sugallja az autó kompatibilitását. Az XTL -t arra használják, hogy a különféle megújuló üzemanyagokkal való kompatibilitást sugallják, a rövidítés különféle módszereket tartalmaz, amelyeket ezek az üzemanyagok készíthetnek.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

Az üzlet kijelentette, hogy a V6 dízelmotorok akár 282 lóerővel, A4, A5, A6, A7, A8, Q7-ben, valamint a 2022. február közepétől gyártott Q Az Audi kijelenti, hogy a HVO felhasználása 70-95 % -kal csökkenti a CO2 -kibocsátást a dízelhez képest.
Ez az állítás része egy folyamatos tervnek, amely sokkal több szintetikus üzemanyagot használ, valamint csökkenti a szén -dioxid -kibocsátást. A március elején az új Q5 -ek, valamint az A6 Allroads szerepel a HVO felállásban, valamint néhány Volkswagen Touareg mintát is felhasználhatja ezt az üzemanyagot.
Európában a megújuló üzemanyagok, mint például a HVO, sokkal elterjedtebbek, mint az Egyesült Királyságban. Mivel 2021 júniusban az Audi A3, Q2, valamint a Q3 4 hengeres dízelmotorok kompatibilisek voltak ezzel az üzemanyaggal. Svédország, Dánia, valamint Olaszország voltak azok az országok, ahol a legnagyobb kereslet a HVO -t felhasználó motorok iránt.
Tudjon meg többet a bioüzemanyagokról itt …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *