Posted on

Az új Bugatti Centodiecie újjáéleszti az ikonikus EB110

szellemét, amely egy exkluzív új modellt mutatott be, amely visszhangzik, ha a legfelejtőbb autója. A kaliforniai Pebble Beach -ben elindított Centodieci visszatér a kilencvenes évek EB110 -hez, és a francia márka 110 évét ünnepli. A Centodiecis – amely szó szerint száz tízre fordul – 10 egységre korlátozódik, és minden autó 9 millió fontot fizet.
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

Csakúgy, mint a márciusban a Genfi Autószalonon feltárt 12 millió font összegű, a Bugat-Voituit Noire, a Centodieci a Chiront is használja alapjául.
• A világ legjobb hiperkocsijai
Ezenkívül a Chiron 8,0 literes, négy turbófeltöltött W16-os motorját is használja, amely csak félénk 1,578 lóerővel rendelkezik, de az autó súlya 20 kg. A stílusosztályban van, ahol a centodieci valóban különbözik a chirontól.
17

Az elülső részén a Centodieci visszatér az EB110-hez, egy kisebb, nagy lécekkel és vékony LED-es fényszórókkal, míg az oldalak mentén a Chiron C-alakú karikáját öt kör alakú lyuk váltja fel gyémántmintázatban.
A Centodieci szintén utal az EB110 hátsó végére a LED-es lámpával, de itt van egy modernabb az Aero és különösen a 8,0 literes W16 motor hűtése. Az állítható hátsó szárny nemcsak javítja az erőt, hanem visszatekint az EB110 SS -re is.
Az EB110 a kilencvenes évek közepén épült, amikor a Bugatti márka a Romano Artioli tulajdonában volt. A McLaren F1 riválisát egy 550 lóerős, 3,5 literes négy turbófeltöltött V12 hajtotta, és egy karbonfibrikus alvázra épült, és aktív aerodinamikát mutatott be.
Annak ellenére, hogy a híres Lamborghini Muira tervező, Marcello Gandini tervezte, az EB110 soha nem volt igazi siker, és a francia márkát a Volkswagen Group vásárolta 1998 -ban.
Mit gondolsz az új Bugatti centodieci -ről? Mondja meg velünk a gondolatait az alábbiakban …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *