Posted on

A Nokia 100 millió dollárt fektet be az önjáró autóba és a csatlakoztatott autós technológiába

A Nokia csatlakozott az Apple, a Google és az Intel kedvelőihez, hogy milliókat költenek a csatlakoztatott és intelligens autópiacra, amely magában foglalja az önjáró autókat. A finn mobiltelefon -társaság nemrég indított egy 100 millió dolláros (59 millió font) alapot, hogy befektessen az autópiac ezen növekvő piacára szakosodott cégekbe.
Reklám – A bejegyzés az alábbiakban folytatódik

A feltérképezési szolgáltatások egyike annak a három kritikus szolgáltatási területnek a csatlakoztatott és intelligens autópiacon, amelyet a Nokia megcélzott, és az alap, amelyet a Nokia Growth Partners (NGP) irányít, támogatni fogja a piac fejlesztését. A Nokia már jól beépített ezen a piacon, a Here Sat-Nav-feltérképezési szolgáltatással a csatlakoztatott autók számára-egy okostelefon-navigációs alkalmazás, amelyet vezetés közben lehet használni.
A csatlakoztatott és intelligens autók egyik fő funkciója lehetővé teszi az autósok számára, hogy a jármű műszerfalán okostelefonra vagy táblagépre telepített alkalmazásokat vezéreljék. Amellett, hogy a vezetés sokkal praktikusabb, összekapcsolt és intelligens autók, elméletileg biztonságosabbá tenné a vezetést, mert érzékelhetik vagy gyűjthetik a közeli autókról vagy tárgyakról, amelyek potenciális veszélyt jelentenek.
Paul Asel, az NGP partnere elmondta: “” Az elmúlt néhány évben olyan fejlődés növekedett, amely technológiai fejlődéseket hozott a biztonságosabb, tisztább, egyre összekapcsolt, intelligens és sokkal költségvetésbarát járművekhez vezető technológiai fejlődéshez.
“A járművek új platformmá válnak a technológia elfogadásához, amely nagyon hasonló a telefonokhoz vagy a táblagépekhez.”
Nagy növekedési potenciál a csatlakoztatott autópályán
Mivel sokkal több autó kapcsolódik, az ezen a piacra szakosodott vállalatok potenciálisan nagyobbá válhatnak, és olyan szolgáltatások, mint a Google, az Apple és az Intel, már csatlakoztak a piacra.
A Google nemrégiben bejelentette a partnerséget az Audi -val, a Honda -val és a Hyundai -val, ahol integrálja Android operációs rendszerét az autó műszerfalakba.
Hasonlóképpen, az Apple CarPlay rendszere lehetővé teszi az autósok számára, hogy iPhone -kat csatlakoztassanak autóikhoz. A CarPlay technológiával rendelkező autók lehetővé teszik az autósok számára az Apple Maps használatát, a hívásokat vagy a zeneszerzést hangparancsokkal vagy a jármű irányítópultjának megérintésével.
Az Intel azt is bejelentette, hogy 100 millió dollárt fektet be az internethez kapcsolódó autók fejlesztésének felgyorsításába.
Gondolod, hogy túl sok a technológia a modern autókban, vagy az autós rendszerek következő generációja hatalmas előnyöket hozhat-e? Mondja el nekünk az alábbi megjegyzés szakaszban …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *