Posted on

Az Audi új, könnyű felfüggesztési rugók

új, könnyű, könnyű polimer rugók bevezetésére készül, amelyeket a felfüggesztés módosításának és a hatékonyságnak a javítására terveznek.
Az év vége előtt debütálva egy végrehajtó osztálytervben, a szálas üveggel megerősített polimer (GFRP) rugók nyilvánvalóan 40 % -kal könnyebbek, mint a hagyományos acél társaik.
Egy olasz beszállítóval együtt fejlesztett minden rugó magjának számos üvegszála van, amelyeket össze vannak csavarva, valamint epoxi gyantával beillesztve. További szálak a középpont körül vannak csomagolva, ami valamivel nagyobb átmérőjű és alacsonyabb számú tekercset eredményez.
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

Összességében ez a hagyományos acélrugó 2,7 kg -os súlyát 1,6 kg -ra mutatja egy GFRP rugónál, ami 4,4 kg integrált súlycsökkentést eredményez. Az Audi szerint ennek fele hatással van a nem nyomott tömegre, lehetővé téve a felfüggesztés gyorsabb reagálását, valamint a hibákat hatékonyabban.
„A GFRP Springs megtakarítja a súlyt az alvázrendszer alapvető helyén” – magyarázta a német gyártó K + F vezetője, Dr. Ulrich Hackenberg. “Ezért pontosabbá teszjük a vezetést, és javítjuk a vibrációs kényelmet.”
További bejelentett előnyök között szerepel a korrózió hiánya, még akkor is, ha a Springs végül aprításra kerül, valamint a vegyi anyagokkal szembeni ellenállás, például a keréktisztítóban felfedezett anyagokkal szemben. Ennek a felfüggesztésnek szintén kevesebb energiát kell létrehozni, mint egy acélrugó felhasználásával.
Amikor ezek az új szálas üveggel megerősített polimer rugók ősszel jelennek meg, akkor számíthat arra, hogy legalább az Audi „Ultra” tervében látja-ez egy hatékonyság-központú specifikáció, amely jelenleg az A4, A5-re, valamint az A6-os felállásra kiterjed. az Egyesült Királyság.
Amint a múlt hónapban kizárólag kizártunk, ezt a legújabb innovációt szintén betartják az Audi energiatermelő felfüggesztési rendszere, a nem túl távoli F-Future-ban is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *