Posted on

„A töltéspontok hálózata semmiképpen semmilyen lépést tart az elektromos autók értékesítésével”

A motoripar létesítménye hivatalosan „standardnak” vagy „lassú/gyors” nyilvános töltési pontnak hívja őket. Izgalmas, hogy nem. De fontosak az autóparkokban, az utcákon, a szupermarketeknél és másutt. Ezek az alázatos gépek és a szerény helyek, amelyek valóban képesek vagy megtörni az elektromos autókat a tömegek számára. De nem látunk eleget az ilyen töltőkről. Sokkal nagyobb számban van szükségük … éles.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

Tény, hogy az Egyesült Királyságban a hagyományos közigazgatási pontok hálózata semmiképpen semmilyen lépést tart az elektromos vagy elektromos járművek értékesítésének növekedésével. Ezért a „rendszer” ma kevésbé képes megbirkózni, mint mondjuk egy évvel ezelőtt. Megdöbbentő módon, 2021-ben sokkal kevesebb lassú/gyors töltő van plug-in autónként, mint 2020-ban.

A Gridserve bejelenti az új autópálya elektromos autó töltő központjainak tutaját

Dél-Anglia és Észak-nagy részében gyakorlatilag 50 plug-in autó várhatóan csak egy állami töltési pontot fog megosztani. Nagy-Britanniában a plug-in autók és a hagyományos nyilvános töltők aránya az utóbbi időben „romboló módon” romlott az Európa és Ázsia vezető EV-piacaival, az Egyesült Királyság most „az egyik legrosszabb”. Ezek nem az én tényeim, figuráim és közvetlen idézetek. A gépjárműgyártók és kereskedők fe-up társaságából (SMMT) származnak, amely a legmegfelelőbb a problémát, és a kormányunk ujjait, valamint az álmos járművek töltő iparát vádolja. Mindkettő nem lép fel a beépülő gépjármű-értékesítési volumenekkel, amelyek nem tudják az egészségtelenséget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *