Posted on

Kávé-bioüzemanyag a jövőbeni autók és teherautók táplálására

Nagy-Britannia folyamatosan bővülő kávézókból származó pazarlását felhasználhatják az autó- és teherautók üzemanyagokra és teherautókra a Bath University tudósainak frissen főzött kutatása szerint.
A Costa Coffee, a Starbucks, valamint a Cafe Nero lehet a következő hatalmas benzinszállítók, akik a rivális BP -t és a Shell -t is, ha a folyamat méretezhető.
Reklám – A bejegyzés az alábbiakban folytatódik

A kávézó minden nap tipikus 22 font (10 kg) maradékot termel – elegendő ahhoz, hogy a bioüzemanyag két literré alakuljon. Ez meglehetősen csekély műveletré tenné, azonban a kávéáncok felhasználhatják a szállítási járművek táplálására.
Pontosan ugyanazokat a szállítmányozási autókat lehet felhasználni a kiégett kávécsiszolás összegyűjtésére, és eljuttatni őket egy központi biodízel gyártóüzembe. Az olyan üzleti vállalkozások, mint például a londoni székhelyű biobab, már biodízelt és biomassza-pelleteket hoznak létre a pazarla kávéfőzőből.
• A GM alkalmazás lehetővé teszi a rendszám -lemez beolvasását, valamint az illesztőprogram szöveget

Rhodri Jenkins, a fenntartható kémiai technológiák doktori gyakornoka, valamint a tanulmány legelső szerzője elmondta: „Ugyanígy nagy mennyiségű pazarlás jön létre a kávébab pörkölt ipar által, a hibás babot eldobják. Ha felmérjük, úgy gondoljuk, hogy a kávé biodízel kiváló leendő, mint fenntartható üzemanyag -forrás. ”
A kávéüzemanyagot úgy hozták létre, hogy olajat extrahál a kávéfőzőből, és áztatja őket szerves oldószerbe. Egy speciális kémiai eljárás, amelyet “átészterként” értünk, ezután biodízelré alakítja őket.
A kitöltött termék üzemanyag -tulajdonságai a felhasznált kávéfőző típusától függően változnak, ám a kutatók felfedezték, hogy az összes kávéfőzőnek közös és megfelelő fizikai tulajdonságai vannak, a forrástól függetlenül.
A tanulmány részeként a kutatók a világ 20 különböző részén létrehozott alapvető bioüzemanyagból készítették a bioüzemanyagot, ideértve a koffeinmentes és a koffeinmentes formákat is, valamint a robusta, valamint az Arabica fajták mellett.
• A legfinomabb hibrid autók és teherautók eladó
Dr. Chris Chuck, a Vegyészmérnöki Tanszék Whorrod kutatási tanulmányi munkatársa elmagyarázta: „Körülbelül 8 millió tonna kávét hoznak létre globálisan évente, és a földi pazarló kávé egy rendszer súlyánként akár 20 % -os olajat tartalmaz.
„Ennek az olajnak szintén hasonló tulajdonságai vannak a bioüzemanyagok előállításához használt alapanyagok bemutatásához. De míg ezeket különösen üzemanyag létrehozása céljából termesztik, a kiégett kávéfőző pazarlás. Ezeket felhasználva valódi prospektív létezik egy valóban fenntartható, második generációs bioüzemanyag létrehozására. ”

A kávé által hajtott autó? Bármi a következő? Mondja el nekünk gondolatait az alábbi megjegyzés szakaszban …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *