Posted on

Több sofőr, aki jogellenes gumiabroncsok

adatait futtatja az Egyesült Királyság legnagyobb gumiabroncs -illesztési központjából, feltárta, hogy sokkal több sofőr vár, amíg gumiabroncsuk jogellenes lesz, mielőtt kicserélik őket.
2012. március és 2013. március között a Micheldever gumiabroncs -szolgáltatások által kiküszöbölt 39 676 gumiabroncs 57 % -a kevesebb, mint 1,6 mm futófelület volt. Ez azt sugallja, hogy a cég 59 raktára kiküszöbölte a 21 719 jogellenes gumiabroncsot. 2008 -ban ez a szám mindössze 15 % volt, ami azt sugallja, hogy a gazdasági visszaesés az autósokat váltotta ki, hogy hosszabb ideig várjanak, mielőtt új gumiabroncsokat illesztettek volna.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

Micheldever nagykereskedelmi igazgatója, Alan Baldwin elmondta: „Ennek a jelenlegi gazdasági helyzetnek közvetlen eredménye kell lennie, mivel a fogyasztók a gumiabroncsok vásárlását bárhol késik. Sajnos az Egyesült Királyság autósok általában nem ugyanazt a jelentőséget helyezik a gumiabroncsokon, mint a sofőröknek.
A közúti autók (építési és felhasználási) politikák 1986. évi törvény kimondják, hogy a gumiabroncsnak legalább 1,6 mm-esnek kell lennie egy állandó sávban a futófelület szélességének központi háromnegyedében. A jogszabályok megsértéséért felmerülő díj 2500 GBP, valamint jogellenes gumiabroncsonkénti három díj pont – tehát 10 000 font és 12 ponttal is foglalkozhat, ha mind a négy gumiabroncs illegális.
Még ennél is rosszabb, hogy a gumiabroncs fékezése jelentősen csökken, ha kevesebb, mint 3 mm marad, tehát kockázatos is. Egy 2009-es autós feltárási teszt felfedezte, hogy egy alig törvényes gumiabroncsokkal rendelkező autók és teherautók 30-44 méter hosszabb ideig tartanak, hogy 70 mph-ről megálljanak, mint amikor a gumiabroncsok 3 mm-es mély futófelületgel futnak-ez majdnem négy autó hosszú.
Aggasztó, hogy a Micheldever által az elmúlt évben eliminált gumiabroncsok mindössze három százaléka sokkal több, mint 2 mm -es futófelület maradt. „A jogellenes futófelület mélységét futó sofőrök számának fokozása félelmetes” – mondta Baldwin. – Sajnos a figurák magukért beszélnek. 2011 -ben a Tire -vel járó balesetek halálának száma megduplázódott a 2010 -ben. ”
Hosszabb ideig futtatta a gumiabroncsokat, hogy pénzt takarítson meg? Mikor ellenőrizte utoljára a futófelület mélységét? Értsük meg az alábbi megjegyzésekben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *