Posted on

Vettel nyer szingapúri

Sebastian Vettel a szezon második sikerét, amely megfelel a szingapúri Grand Prix győzelmének.
Az uralkodó világbajnok győzelmét Sid Watkins professzornak szentelte, aki a hónap elején halt meg.
A Pole-Sitter Lewis Hamilton az első lett az elsőbe, Maldonado lelkész és Sebastian Vettel előtt. A Williams sofőrje azonban, aki a harmadik negyedévben lenyűgöző körben húzta le a rácson való másodpercet – nem tudta megegyezni a Red Bull vagy a Jenson Button McLaren sebességével, valamint a negyedik körben véget ért.
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

Eközben Hamilton és Vettel a leggyorsabb körök sorozatát állították elő, és a 10. körben Hamilton meghosszabbította vezetését 2,7 másodpercre, és a siker úgy tűnt, hogy az övé.
De mindössze 13 kört később, versenyének korai végét kapta, amikor a sebességváltó kudarcot vallott. Elhúzódott egy menekülési útra, amikor a füst az autójának hátuljáról hullámzott, lehetővé téve Vettel számára, hogy átvegye a vezetést.
Nyugdíjak sorozata követte. Narain Karthikeyan a 33. körön vette az akadályokat, elveszítette a HRT első jobboldali kerekét, és kihozta a biztonsági autót. Maldonado-nak azt mondták, hogy a 36. körben hidraulikus kérdéssel járjon el, mielőtt Michael Schumacher a Jean-Eric Vergne Toro Rosso hátuljába kerülne, amely a biztonsági járművet kiváltotta, hogy újra megtudja. A gazdák azóta Schumachernek 10 helyezett rácsos díjat adtak a következő versenyre Suzukában.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *