Posted on

Az új Toyota Gr Yaris H2 egy hidrogénteljesítményű forró nyílás

A Toyota a hidrogén üzemanyagcellák egyik első futója, Mirai modelljével. Ugyanakkor a japán vállalkozás ugyanakkor úgy véli, hogy a hidrogén idővel felhasználható az égési motorok üzemanyagként – valamint kiadta ezt a legfrissebb ötletet, amely bemutatja a technológiát: a Gr Yaris Hot Fashback hidrogén -alapú változatát.
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

A Gr Yaris H2 valójában egy hidrogénüzemű Corolla sport nyomon követése, amelyet Japánban egy versenysorozatban vettek részt. Pontosan ugyanazt az 1,6 literes turbófeltöltős háromhengeres motort használja, mint a rutin GR Yaris, azonban testreszabott üzemanyag-ellátással és injekciós rendszerrel.

Toyota Gr Yaris Review

A Toyota kijelenti, hogy mivel a hidrogén gyorsabban ég, mint a benzin, a testreszabott motor „jó reagálást” és a „kiváló környezeti teljesítményt” mutat, miközben megőrzi az „akusztikus és szenzoros érzéseket”, amelyek a hagyományos égésű motorok bájában szerepelnek. A rendszer nem mentes a kibocsátástól, azonban a CO2, valamint a létrehozott NOX szintek sokszor alacsonyabbak, mint a benzinnél.
10

A Corolla -hoz hasonlóan a Toyota sem adott ki semmiféle további műszaki részletet a motorról, például az energia- vagy nyomatékfigurákat, vagy teljesítmény -összehasonlítást nyújtott a GR Yaris H2, valamint a hagyományos Gr Yaris között. Nincsenek azonnali előállítási tervek, azonban a Toyota kijelenti, hogy továbbra is a hidrogén technológiák után fog menni a szén -semlegesség felé irányuló törekvés részeként.
Ebből a célból az üzlet azt is kiderítette, hogy 2022 januárjában bevezeti az üzemanyagcellák új generációját, ami 54 százalékkal nagyobb teljesítménysűrűséggel jár, mint a jelenlegi konfiguráció, valamint a 25 % -os súlymegtakarítás, valamint a 27 % Az üzemanyagcellás halom térfogatának csökkentése.
A cég kijelenti, hogy a modulok két formában kaphatók – köbös és téglalap alakúak -, hogy lehetővé tegyék a szélesebb körben történő felhasználást, beleértve az ipari járműveket is. A modulokat szintén össze kell állítani Európában – a Toyota K + F létesítményében Brüsszel közelében.
Az üzemanyagcellás modul kimenő generációja már körülbelül 400 km (közel 250 mérföld) volt egy buszon, és kevesebb, mint 10 perces üzemanyag -töltési idő.
Vannak -e a hidrogénjárműveknek? Kattintson ide közvetlenül a további …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *