Posted on

„A Ford fordulása az, hogy megkapja a címeket, amikor újra”

Csakúgy, mint az életben sok minden, az autók és a teherautók szolgálata ciklikus. Néhány autó és teherautó -gyártó ragyog, majd a reflektorfény (és az értékesítési siker) valaki másra vált.
A Ford egy helyzetben van. A kilencvenes évek és a 2000-es évek eleje mellett a felállásban szereplő minden kialakítás nyertes volt. Nos, majdnem (Skorpió …). Aztán a vállalkozás elvesztette módszerét olyan termékkel, amely őszintén szólva nem volt rendkívül Ford.

Az új 2022 -es Ford Bronco az Egyesült Királyságban felajánlotta a 45 000 fontot

Lehet, hogy hibáztathatja az akkori vezetést; A világszerte egy Ford -terv soha nem hozott nekünk olyan autókat és teherautókat, amelyek bármilyen típusú piacon ragyogtak, nem is beszélve a világ minden tájáról.
Reklám – A bejegyzés az alábbiakban folytatódik

Most azonban, hogy a Ford egy tekercsben van, és – véleményem szerint – az egyik márka, amelyet az elkövetkező években sok eksztatikusnak kell kapnunk.
Az olyan autók, mint a Mustang Mach-E show, óvatos, hisznek abban, hogy mit akar a piac, valamint pontosan megegyezik a csodálatos új Bronco-val. Nem vonatkozik az Egyesült Királyságra, azonban még egy eltávolítás arra utal, hogy a Fordnak megvan a MoJo.
A Ford Mainstays szintén jól működik, a közelmúltban a közelmúltban verte a vadonatúj golfot, valamint az ülés Leon-t egy autófelfedési csoportvizsgálatban. valamint a Fiesta? Nos, ha szórakozni akarsz egy szuperminiben, akkor megérted, hová menj. Van egy kisteherautó után? A tranzit háztartás sokkal jobb, mint valaha.
Az új Puma, valamint a Kuga SUV-k, amelyek mérsékelt és plug-in hibrid technikájukkal is örültek nekünk, és jól megyek a bemutatótermekben is. Ebből beszélve, a Ford az Egyesült Királyság piacvezetőjeként mindig a figyelemre méltóan működött a nemzeti értékesítési társaságnak, amely – ismét – megérti, amit a fogyasztók akarnak: Kiváló ajánlatok!
Talán sok érdekes az, amit a Ford készít a Volkswagen All-elektromos MEB platformjával, amelyet aláírt egy új kis EV-hez való felhasználásra. Amíg a Ford fel van a módszerrel, úgy tűnik, hogy a Volkswagen a másik irányba halad. Ne feledje azonban, hogy bármi is ciklikus; Sokkal könnyebb a tetejére jutni, mint ott maradni.
Egyetért Steve -vel? Értsük meg gondolatait a megjegyzés szakaszban …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *