Posted on

A Volkswagen GTI Roadster a Goodwood 2014 -en

bemutatott Volkswagen elmossa a határokat a virtuális és a valós világok között a GTI Roadster bemutatásával. Az eredetileg a PlayStation 3 Game Gran Turismo 6 játék számára létrehozott radikális koncepciót életre keltették a népszerű GTI találkozón, a németországi Worthersee -ben. Most kimutatták az Egyesült Királyság rajongói számára a Goodwood Fesztiválon.
Reklám – A bejegyzés az alábbiakban folytatódik

A pusztán tervezési kiállításként létrehozott mérnökök képesek vagyunk megszabadulni a közös termelési modell korlátozásaitól a tervezés szempontjából. A kétüléses nyílt tetejű Roadster tengelytávja lényegesen rövidebb és alacsonyabb, mint a GTI termelési GTI-je 2,494 mm és 1 090 mm.
A klasszikus golf GTI tervezési útmutatásai továbbra is a méhsejt rács és a fényszórókkal maradnak, de agresszív szénszálas pengék és tátongó levegőbevitel hangsúlyozza az alacsony és nagy álláspont fogalmát. A profilban és hátulról nézve a kialakítás tiszta fantáziává alakul, jelentős hátsó szárnyas, szén-dioxid-küszöbökkel és túlméretezett 20 hüvelykes könnyűfém kerekekkel, amelyeket egy alacsony profilú gumi csúszásába csomagolnak. Egy másik híres tulajdonság a lebegő C-oszlopok, amelyek szintén megduplázódnak egy átmeneti védelmi sávként.
A bőr alatt egy 3,0 literes V6 Biturbo motorot fejlesztettek ki, amely 496 lóerővel és 560Nm-re van felszerelve. A hét sebességű DSG sebességváltóval és a 4Motion négykerekű hajtó rendszerrel párosítva a GTI Roadster 3,6 másodperc alatt képes 0-62 mph-ra. A legnagyobb sebesség 192 mph.
Belül az utasokat kettős szénszálas monokoque-ban kókuszálják, és alacsonyan ülnek a hip-átölelő versenyülésekben. Tűzoltó készüléket is felszereltek, hogy a teljes versenyautó érzetét biztosítsa. A szénszál és az Alcantara díszítés díszíti a belső teret, míg a fekete és a piros akcentus bólintást ad a GTI örökségére. A Gran Turismo 6 játékosok most letölthetik a GTI Roadster -t a PlayStation 3 -hoz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *