Posted on

A Ford megerősíti, hogy a Bridgend Factory

2020. szeptemberében a Ford megerősítette a Bridgend motorépítő létesítmény bezárását Dél-Walesben, ennek eredményeként 1700 alkalmazott elvesztette munkáját.
A tegnap este pletykák terjedtek, miszerint az amerikai autó hatalmas lett a Bridgend bezárására, ma egy nyilatkozattal megerősítve, hogy “2020 végére” javasolt a motor előállításának és a Bridgend motorüzem bezárásának a vége. ”
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

A vállalat szóvivője megerősítette, hogy CAR kifejezi, hogy míg a tervek továbbra is “javaslatok” maradtak, amíg a teljes konzultációs folyamat át nem ment, feltételezhető, hogy az üzem 2020. szeptember 25 -én zárul le.
Körülbelül 400 Bridgend alkalmazott már önkéntes redundanciát vett a helyszínről, és bezárása azt eredményezi, hogy a fennmaradó 1300 munkavállaló elveszíti munkáját.
A Ford európai elnöke, Stuart Rowley azt mondta, hogy a társaság továbbra is “elkötelezett az Egyesült Királyság mellett”, de azt mondta, hogy “a változó vevői kereslet és a költségek hátrányai, valamint a továbblépéshez szükséges további motormodellek hiánya az elkövetkező években gazdaságilag fenntarthatatlanná teszi a gyárat. ”
• A Ford 613 millió fontot veszíthet a kemény Brexit eredményeként
A hír az év elején követi a történeteket, amelyek szerint a Ford 550 fehérgalléros Egyesült Királyság munkatársait dobta el, és bár ezeknek a szerepeknek a Bridgend-ben volt, a társaság az Egyesült Királyságban eddig mintegy 2000 redundanciát jelentett be vagy fogadott el.
A Bridgend az elmúlt hónapokban küzdött az alulhasznosítással. A Ford’s Dount GTDI 1,5 literes dízelmotorjának felépítésére használt üzem, míg a növényen jelenleg épített 1,5 literes EcoBoost motor “csökkenti a globális keresletet”.
A Bridgend munkavállalói a Jaguar Land Rover motorjait is építik szerződés alapján, azonban a JLR motorgyártás „küszöbön álló vége” látta, hogy a Ford korábban ideiglenesen bezárta a Jaguar AJ-V8 motorjának felépítéséért felelős gyártósort.
Rowley hozzátette, hogy a cég tudja, hogy “a Bridgend bezárása számos alkalmazottunk számára kihívást jelentene”. A Fordnak “átfogó terve van egy továbbfejlesztett szétválasztási programmal” a veszélyeztetett Bridgend munkavállalók számára, amelyben a cég megpróbálja a személyzetet behelyezni a személyzetbe. Egyéb szerepek a társaságon belül, akár az Egyesült Királyságban, akár külföldön, vagy támogatást nyújtanak a Fordon kívüli munka megtalálásában.
• Ford európai szerkezetátalakítási terv

Az Unite Union korábban sürgette a Fordot, hogy a Bridgend -et elektromos autó akkumulátorsá és motorgyártó létesítményré alakítsa. A helyszín 1980 -ban nyílt meg, és 60 hektáros területet fed le.
Mit gondolsz a Bridgendről szóló hírekről? Tudassa velünk a megjegyzésekben …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *