Posted on

A használt autó eladások 2021-ben 11,5% -kal növekedtek

Az Egyesült Királyságban használt gépjármű-értékesítést 2021-ben 11,5 százalékkal javították. Cent alacsonyabb, mint az előző ötéves átlag.
A használt autópiac az év elején erős volt, a Motorgyártók és Kereskedők Társasága (SMMT) szerint, a legjobb Q2 -vel. A használt autók iránti keresletet a félvezetőhiány csökkentette, csökkentve az új autók rendelkezésre állását. Ez azonban magasabb árakat és alacsony készleteket eredményezett, amelyek azt állították, hogy az év vége felé elindult értékesítéseket használtak, a negyedik negyedévben 3,1 százalékkal.

Használt autófinanszírozás elmagyarázta: PCP, PCH, Lízing, Hitelek és Top Tippek

Az elektromos és plug-in hibrid modellek iránti kereslet elérte a rekordszintet, az értékesítés 119,2 százalékkal és 75,6 százalékkal. A hagyományos hibrid tranzakciók szintén 50,3 százalékkal emelkedtek.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

A használt benzin- és dízel autó eladások eközben 10,7, illetve 9,8 % -kal javultak. Ez azt sugallja, hogy az összes használt gépjármű -értékesítés 2021 -ben 96,6 % -a még mindig hagyományosan táplált.
Az eladott használt autók mintegy 32,7 % -a szuperminik volt, így ez a legnépszerűbb szegmens, míg a fekete volt a legnépszerűbb szín – szemben az új autópiacmal, ahol Grey a kedvenc.
Mike Hawes, az SMMT vezérigazgatója elmondta: „Jó látni, hogy a használt autópiac visszatér a növekedéshez, még akkor is, ha a tevékenység még mindig alatt van, ahol a pandémia előttünk volt.
„A félvezetők globális hiánya miatt, amely az év későbbi szakaszában megkönnyíti, és az új autóellátás kiadását elengedi, a legújabb, legtisztább és nulla emissziós modellek közül sokkal többet várunk el a második tulajdonosok számára.
“A személyes mobilitás iránti igény vitathatatlanul javul a járvány során, ezért fontos, hogy egészséges új autóértékesítéssel rendelkezzünk a flotta megújításának és a használt autópiacnak a növelése érdekében, ha javítjuk a levegőminőséget és kezeljük az éghajlatváltozást.”
Nemrégiben vásárolt egy használt autót? Hogyan érzik magukat a piaci körülmények? Tudassa velünk a megjegyzésekben …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *