Posted on

A sofőrök 73% -a elkerüli a bal oldali sávot az intelligens autópályákon

, majdnem háromnegyed sofőr elkerüli a bal oldali sáv használatát, amikor egy teljes sávú vezetésű intelligens autópályán vezet, új kutatások javasolták.
A Kwik Fit által megkérdezett 2000 sofőr közül 73 százalék azt mondta, hogy még akkor is, ha a kemény felvétel élő futó sávként használható, úgy dönt, hogy nem vezet rajta. Ez az 56 százalékból áll, akik ezt a választ adták, amikor a kérdést utoljára 2019 -ben feltették.

Intelligens autópályák: A kormány leállítja az All-Lane futó rendszerek bevezetését

Ebben az időben javult az intelligens autópálya irányelveinek és a feliratok megértése, de a biztonsági kérdések növekedtek. A válaszadók kb. 31 % -a, akik elkerülik a kemény felvételt, amikor nyitva áll a vezetés, azt mondta, hogy ezt megtették, ha egy bontott autó előtt áll. Eközben a sofőrök 30 % -a úgy gondolja, hogy a keményen történő vezetés egyszerűen nem biztonságos.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

Még több 19 % -ot kell aggódnia, hogy nincs menekülési út, ha el kell fordulniuk az akadályok elkerülése érdekében, 17 % -uk nem szereti a szélhez közel vezetni, és 15 % -uk aggódik a kemény vállon lévő törmelék miatt.
Az intelligens autópálya bevezetése szünetet tartott
A kormány nemrégiben szüneteltette az új intelligens autópályák bevezetését öt évre, de a megkérdezettek 36 % -a azt mondta, hogy ez nem ment elég messzire, és ehelyett a kemény vállak tartósan visszaállítottak. Ennek ellenére 22 százalék egyetértett a kormány stratégiájával.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *