Posted on

Az autonóm autók részeg autósokat jelenthetnek a rendõrségnek

A jövőbeni részeg autorták hamarosan vásárolhatók a rendõrségnek autójukkal, miután az elektronika óriási Huawei szabadalmat nyújtott be egy olyan rendszer számára részeg.
Az Európai Szabadalmi Hivatalhoz benyújtott cikk leírja, hogy a technológiával felszerelt autó képes lenne figyelemmel kísérni a vásárlási autós állapotát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelő állapotban vannak -e a kézi vezérlés átvételéhez.
Reklám – A bejegyzés az alábbiakban folytatódik

• A Jaguar Land Rover „megbízható” autonóm autókat fejleszt
Ha az autó felismeri az autósát részeg, akkor a „gépi tanulás” segítségével dönthet arról, hogy milyen cselekedeteket kell tennie, ideértve az utasok figyelmeztetését, az ellenőrzések kikapcsolását, vagy ha szükséges, kapcsolatba léphet a rendõrséggel.
A szabadalom leírja, hogy az autót „sok érzékelővel konfigurálták a képek beszerzésére”. Ezt a technológiát nemcsak az alkohol felismerésére, hanem egy telefonnal is, amelynek szövege van a kijelzőjén, drogok vagy akár fegyver. Ezenkívül a rendszer meg tudja mondani, hogy az autós elvonja -e a figyelmét, csalódott vagy álmos.
Ez nem az első alkalom, hogy a mérnökök fontolóra vették az autonóm autók rendészeti potenciálját. Tavaly októberben a Telecoms Gigantic Motorola szabadalmat nyújtott be egy önjáró rendõrségi autó-cum tárgyalóterem számára, amely lehetővé tenné a büntetéseket a Videolink segítségével, és az elkövetõket önállóan börtönbe szállították.
Jelenleg nincs információ arról, hogy a Huawei hogyan hajtja végre ezt a rendszert. A cég nem jelentette be saját autójának felépítésének tervét, ezért lehetséges, hogy a technológiát más készítőnek adják el, hogy a saját járműveikben felhasználhassák őket.
Mit gondolsz arról, hogy az autonóm autók képesek-e beszámolni az italvezetésről? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *