Posted on

Nagy -Britannia másodszor az európai közúti biztonság szempontjából

Az EU utakon meggyilkolt autók lakóinak száma sokkal több, mint egy évtized alatt felére csökkent – de még több mozdulatot kell tenni annak további csökkentésére – mondja egy új jelentés.
Az Európai Közlekedési Biztonsági Tanács (ETTSC) megállapította, hogy 2001 és 2012 közötti ütközések során körülbelül 240 000 embert öltek meg, az éves számok a 2001 -es 27.700 -ról a 2012 -es 12 345 -re esnek. utasvédelem és kisebb mértékben jobb infrastruktúra.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

Miközben a testület dicsérte a csökkentést, kiderült, hogy az autóhely -halálesetek továbbra is a közúti halálesetek közel felét jelentették 2010 és 2012 között.
Az ETSC dicsérte a Nagy -Britannia, Svájc, Svédország és Hollandia előrehaladását is – ma a legbiztonságosabb országoknak tartották az autóhelyek halálának legbiztonságosabb országaira. Az asztal másik végén azonban Lengyelország, Lettország és a Cseh Köztársaság elindulása volt.
• Az Olaszország legrosszabb országának behajtása – mondja a brit autósok
Antonio Avenoso, az ETSC ügyvezető igazgatója elmondta: “Noha óriási előrelépés történt a meggyilkolt emberek számának csökkentésében, helytelen, hogy évente 12 000 ember hal meg leginkább elkerülhető okok miatt.”
A jelentés azt állította, hogy ha az összes autónak minden üléshez felszerelne öv emlékeztetőit, akkor évente 900 -at takarítanak meg. Az italvezetés nulla toleranciája évente 5600 haláleset takaríthat meg, és a sebességkorlátozást 1 km/h-rel még több 1300-ra csökkentené. Ezenkívül adókedvezményt javasolt az ötcsillagos Euro NCAP autók és az intelligens sebességgel, alkoholrétegek és a biztonsági öv emlékeztetőkkel felszerelt ötcsillagos Euro NCAP autók és modellek vásárlására és használatára.
„Az egyszerű lépések, például az öv-emlékeztetők az elülső és a hátsó üléseknél, a sebességkorlátozások jobb végrehajtása, valamint a lépések, hogy elkerüljék az ismétlődő ital-sofőröket a kormány mögé, az EU célját, hogy a 2020-as közúti halálozások számát szigorúan elérjék, elérjék, elérjék, elérjék a közúti halálozásokat. – tette hozzá Avenoso.
• EU, hogy biztonsági okokból hangosabbá tegye az elektromos autókat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *